Friday, 23 December 2011

cute day for my cute tummy!

assalamualaikum warahmatullah.

hye. hai. hi.
my cutie belog starts berhabuk.habuk sana cni coz lama tak hapdet and
i've got too many assigmnt, works and class to attend. hurrm? cheating.
i've been keeping busy all the time. again,cheating.
ecceli malas nak hapdet. thats all.

okay.
saya sangat bersyukur dengan hari hari yang saya lalui.
saya da pelok cium my gojesh family.
saya da habes testdua.
dan. duit ptptn saya dah masuk. finally, i've got it and use it greatly !

now.
i'm back to normal niknurfaeezan, yang menggunakan wang sepenuhnya for serving my tummy to eat macam macam. today, on 22 dec 2011 my perut telah disajikan dengan aneka pilihan makanan. sgt sedap. first, tutti frutti yang sgt sedap. second, mekdi yang paling sedap & third, saya dapat secret recipe from my great lovely friend razaliana, aida & atikahsukeri. thanks dear! sgt sgt gembira. owh waitt! not my birthday. tapi macam birthday.



tomorrow.
i will spend all day in my bed. again,cheating.
i will spend my day to my super duper great classmate and ttj-ian friend.
tak sabar sungguh rasa nya.

future.
i will keeps my tummy smaller sebab nak simpan duit,
duit (tubeks,kelantan slengss) keluar mcm air.seriously!
niknurfaeezan perlu berjimat sebab terlalu boros.
yes,i'm a troublemaker.

thats all.enough for today !
lots of love
me.

Tuesday, 6 December 2011

zaman tak berapa nak moden.

masehkah kau ingat kita berlari lari
di kaki langit mencari pelangi
lalu hujan turun kita basah bersama
masihkah kau ingat masihkah kau ingat.

razaliana says : saya boleh pengsan layan awak punya teknologi.
haha.modern betul faeezan yusoff.

ingat lagi,mase tuh kalau umur tak ckup 18 tahun tak boley wat account untuk email or hi5 or multiply.
so dengan usaha gigih saya pon menipu. umo saya mase tuh 16 tahun(2006) then saya buat umo 20 tahun dengan harapan boley kenal alam siber,berkenalan di alam maya and mungkin blind date. haha. bile gugel nama saya,jumpa la macam macam gambar zaman kanak kanak yang comot momot itu. mau tengok kah? haha. nah amek ni.

caption : urrrmmm!
see gediks gile.bajet comel lettuw.haha.tapi comel gak la.haha.
mase ni siap edit gambar,siap letak frame kaler pepel u.
*speechless |:
caption : its me.
ade kat multiply,konon nya nak tunjuk pipi tembam bam.
hakhak.tak cayer,saya kah ini? yang taj tahannya gi bulatkan mate yang tak berapa nak bulat. konon mate besau lettuw. *sigh.


caption : no caption
mase ni muke penuh ngn pimples. tak kisah la da muka saya macam ni nak buat cam mana. pastu tempek bedak banyak banyak untuk tutup jerawat and nampak puteh. sbb saya dulu itam. itam. nak tengok? haha.bia la saya je yang tengok.






masa ni saya rasa saya lah the most beautiful girl in the world. kalau saya upload gamba tuh makna nya gamba tuh la yang paling santik and da ditapis beberapa kali.siyes bangga ngan gambar yang di upload.

tahun 2002 (12tahun)hujan renyai renyai dan saya bergegas pulang untuk chat di alam miRc. masa tuh miRc sangat sangat pemes.tahu tak miRc tuh hape? TAHU TAK? TAHU TAK? . nama yang slalu saya gunakan nur_cute . haha napa plastik gile.sumpah childish. pastu zaman dulu dulu mana nak ada handepong, kalau ada pon yang besau macam botol air. so,terpaksa la bagi no fon rumah. dengan harapan dapat berkenal kenalan dengan lebih rapat. eish,nik nur faeezan dari dulu dah sibuk nak cari jodoh. haha.gatal nak mampos.

bila di ingat kembali lucu jugak rasa nye.tak pernah terlintas pon nak jadi se-moden itu. haha. see ya,sumpah malu and tak tahan tengok gambar dulu.
Faeezan Yusoff

Monday, 5 December 2011

masam

me, nomu nomu like limau.thanks yott bawakan makanan yang sedap sedap. walaupun masam tapi saya tetap suka coz i like to eat asam. lagi masam lagi sedap..yott roomate saya yang sangat setia menemani saya kemana mana. like gam gajah yang melekat.. errr? abaikan.

lately,razaliana seem jealous ngan saya. oh please razaliana. we are totally different. you're the one who glamour and vouge but i'm budak kampung yang lagi lagi lagi glamour and vouge dari you. haha. sila terima kenyataan dengan hati terbuka and please don’t be freaked out dear. hade ke patot razaliana cakap tak nak baca blog saya sebab tak nak tambah traffic nuffnag saya. sayang u so busuk hati. i didn't forced you to read mine. tapi awak suka kan? gotcha! she keeps complain itu ini sebab dalam sehari saya update banyak kali. nak buat macam mana sebab pe'el saya mcm ni. suka menulis bukan bukan. kalau da mula takkan berhenti.hikhik (:

got to go, yott ajak saya lepaking kt cafe mawar. mawar berduri.
what else can i  do other than lepaking and eating.byebye peeps!
Faeezan Yusoff

Muharram

salam peeps!

during this beautiful Muharram
what i plan to do :

devoting myself to Allah and be a better Muslimah and recite Quran as much as i can (:
do pray so that it comes true, soon ! insyaAllah (:

benefits of Muharram :

Bulan Muharram merupakan salah satu daripada bulan-bulan haram. Berpuasa pada bulan ini pada dasarnya dijanjikan dengan pahala yang besar. Sabda Rasullullah SAW: “Puasa yang paling utama selepas Ramadhan ialah bulan Allah, Muharram dan solat yang paling utama selepas fardhu ialah solat malam.” -HR Muslim, Abu Daud, Al-Tirmizi, Baihaqi, Ahmad)

Terdapat sebahagian ulama’ yang berpendapat puasa pada hari ‘Asyura ini hendaklah dilakukan bersama sehari sebelumnya iaitu dinamakan juga dengan hari Tasu’a (hari ke sembilan). Ini berdasarkan riwayat Ibnu Abbas r.a : Ketika Rasulullah saw berpuasa pada hari ‘Asyura dan menyuruh orang ramai supaya berpuasa, mereka berkata: “Wahai Rasulullah SAW, sesungguhnya hari itu adalah hari yang diagungkan oleh orang-orang Yahudi.” Maka Baginda bersabda: “Sekiranya aku masih hidup tahun hadapan, tentu aku akan berpuasa pada hari kesembilan.” -HR Muslim

Imam al-Nawawi (w 676) dalam menghuraikan hadith-hadith ini telah menukilkan pendapat Imam As-Syafie dan ulama’ di dalam mazhabnya, Imam Ahmad, Ishak dan yang lain-lain bahawa mereka semua ini berpendapat bahawa disunatkan berpuasa pada hari ke-9 dan hari ke-10, kerana Nabi saw berpuasa pada hari ke-10 (‘Asyura) dan berniat untuk berpuasa pada hari ke-9 (tahun berikutnya). Imam al-Nawawi menyambung lagi: “Sebahagian ulama’ berpendapat bahawa kemungkinan sebab digalakkan berpuasa pada hari ke-9 dengan hari ke-10 ialah supaya tidak menyamai dengan amalan kaum Yahudi yang hanya berpuasa pada hari ke-10.”

(Rujuk: Al-Minhaj syarh Sahih Muslim, Bab Al-Siyam, (Beirut: Dar Al-Ma’rifah , cet.7, 2000), jil 4, hal. 254)

actually, benda benda baik tak payah tunggu bulan baik. tapi lumrah manusia memang begitu, nak buat baik kene tunggu bulan baik. is it true? pape jela at least, ada niat untuk berubah ke arah kebaikan. AMIN.

regards,
Faeezan Yusoff

ongbak rindu.

haha.bulat mata saya yang xbrape nak bulat ni bile tengok gambar ni.
mungkin idea yang sgt bernas dan terdapat kelainan dalam cerita ongbak rindu versi baru ni.


here goes the synopsis :

Cinta dua dunia, Cinta dua benua. Muay Thai melawan rindu.

Nantikan filem terba...ru I, yang mengisahkan seorang pelajar Muay Thai yang merindui teman wanita. Dia menggunakan kemahiran Muay Thainya untuk melawan rindu tersebut. Filem yang berjudul "Ong Bak Rindu".




p/s : just imagine if this ongbak rindu betol betol ade kat wayang? 
guess what? bersesak sesak orang beratur beli tiket.

pretty please

right now, i dont know why i am addicted to maxi dress. i tend to tengok Pretty Please page day by day, and it turns out makin lama makin suke tengok bebaju itu.maybe sebab lame tak shopping. guess what?baju baju kat pretty please cantik cantik especially maxi dress that make my eyes bigger and bigger,sumpah tak TIPU. now, i'm starving for my ptptn,pelis masok cepat sket, nak beli baju baju and makanan.

by the way, sorry to razaliana sebab acts moody hari ni. saya takut tak sempat pegi kelas. muka serabai sbb bangun lambat gila and it was such a relief that lecturer tak masuk kelas lagi.bersyukur sgt sgt(:
to ecam and bumblebee, thanks 4 being good driver.eyh silap, a super duper GOOD GREAT LOYAL friend sbb sabar and sanggup angkut kami ke kelas hari by hari.

saya rasa tak terlambat utk wish salam Muharaam and Hello Disember! please be nice with me.
sila klik Pretty Please untuk tgk baju bajuan yg santeks (:

mumbling.

hey guys. hey hey hey.
there's are many things that i want to say so, let me borrow ur ears to say i love you. haha. joking.

1st : there was a man who lived in the moon and his name mr.faiz. he's going to have a chat with me.then he is asking

Boy : salam,watpe tu wak? 
Girl : wsalam,xde wat pape.
Boy : nak ganggu boley?
Girl : *smiling
Boy : haha.senyum je? katne skarang ni wak?
Girl : utem.eyh, kktm bp? tahun bile?


*chitchat chitchat, i'm his senior. but same age. then si boy ni post kat wall die.
"skli tegor....akk snior daaa...kakakakakaa.padey muko"

korek punyer korek,kawan skolah saya satu geng ngn dak ni.haha. kecik nye dunia ni.pastu malu la si budak ini. haha. guys,think its cute when ur junior is try to ........................ paham pahamkan. please continue pretending everything is fine and create ur own ending.haha*


2nd : 2.44 (am) eating yummy yummy nasi goreng daging merah+tomyam. such a great BAD habits :)

sorry yep Razaliana sbb broke the promise.too hungry. my stomach is talking to me and berdondang sayang. can't stand anymore. so makan lajulaju supaya tak kene marah. hehe. esok saya takkan merugut lapar lagi.pwomishh :)

3rd : tomorrow will be a great day. 9 & 10 muharam. so pakat mai pose reramai. tak kisah lah hadis sahih or what as long as melakukan kebaikan.puasa pn amalan yang baik. am i right?


*sorry that i'm using broken english but i have to say that i'm learning more and more. try to improve my english. so, harap faham :)

Sunday, 4 December 2011

“You only live once, but if you do it right, once is enough.” Mae West

“Life is what happens to you while you're busy making other plans.” John Lennon
 
“It is better to be hated for what you are than loved for what you are not.” AndrĂ© Gide

“Life is an opportunity, benefit from it.
Life is beauty, admire it.
Life is a dream, realize it.
Life is a challenge, meet it.
Life is a duty, complete it.
Life is a game, play it.
Life is a promise, fulfill it.
Life is sorrow, overcome it.
Life is a song, sing it.
Life is a struggle, accept it.
Life is a tragedy, confront it.
Life is an adventure, dare it.
Life is luck, make it.
Life is too precious, do not destroy it.
Life is life, fight for it.”
Mother Teresa

annoyed.

• Two things are infinite
the universe and human stupidity and I'm not sure about the former
• "never argue with idiots,they bring you down to their level,then beat you with their experience"
• If you cannot convince them, confuse them.

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain. 
arasso?

saya pon nak berombak rindu jugak.

ombak rindu sana,ombak rindu sini..masing masing nak berombak rindu.
pestime bace novel ombak rindu zaman skolah,zaman budak hingusan tatkala hingus meleleh. (ayat pon da sastera). citer die mmg sgt best.tuptup,kuar pulak citer ombak rindu the movie. mmg melompat lompat kegirangan lah saya.nak tgk nak tgk nak tgk!

sabtu 3 disember 2011 (hatten,melaka)
saya bersama sama amirah jamal & razaliana pon bergegas ke sane.
dengan penuh semangat sbb sehari sebelum tuh kami menghafal lagu (ombak rindu) bagi menjiwai watak watak dan jalan cerita tersebut.spt biasa, saya lah pemandu yang berhemah membawa kereta kancil AFS.....

10.51 (a.m) ktorg sampai.
pastu beratur utk bli tiketttt...panjang gilaks, tapi ttp sabar menunggu. pastu dapat lah seat 5dari depan, oke oke la.. sian,coz ade gak yg dk depan depan smpai terkehel nengoknyeee. masing masing menghayati citer tuh,tapi tak nangis pon sbb ati kering. hehehe. TAK NANGIS keyh.TAK NANGES..

Rating Filem Ombak Rindu : 3.5/5 BINTANG.

kalau rita rudaini jadi (izzah) & fazura jadi (mila) sy bagi 5/5 :)
erm kalau saya jadi (izzah) ??? erm,abaikan. haha

 gigih beratur semata mata beli ombak rindu
 tunggu aaron aziz <3
 mira & yana,muke tak sabar nak tgk ombak rindu

 oke byebye.nak balik ttu :)